Estetska funkcija pročelja građevinskih objekata nije zanemariva, i u ponudi je danas beskrajan broj fasadnih boja i nijansi, ali posljednjih godina uzajamno s rastom cijena energenata na svjetskom tržištu i toplinske karakteristike fasada postaju sve važnije, pa su termo, odnosno, stiropor-fasade postale jako moderne među investitorima, jer se s kvalitetnom termofasadom ostvaruju znatne uštede u troškovima grijanja objekta, a ujedno se i kvaliteta življenja u takvim objektima podiže na višu razinu.

Image

Fasadni sustavi

  • EPS (stiropor), Kamena vuna, XPS (stirodur)
  • Ljepila: Rofix -IA 622, W50, Unistar Light
    Chromos: Chromoterm FIX, Chromoterm S
  • Staklena mrežica
  • Cokl profili
  • Kutnici
  • Tiple
  • Završne dekorativne žbuke: Rofix, Chromos

PROIZVODI


EPS (STIROPOR)

Ploče od ekspandiranog polistirena (Stiropor) su provjereni toplinsko-izolacijski materijal. EPS je materijal izvanrednih toplinsko-izolacijskih i mehaničkih svojstava, niske cijene i jednostavne ugradnje te je do danas ostao na vodećem mjestu među termoizolacijskim materijalima.

MINERALNA VUNA

Mineralna vuna je dobar toplinski izolator s koeficijentom toplinske vodljivosti k između 0,035 i 0,045 W/mK, što je uvrštava među najbolje toplinske izolatore. To je izolacijski materijal mineralnog porijekla za toplinsku, zvučnu i protupožarnu izolaciju.

XPS (STIRODUR)

Ekstrudirani polistiren je toplinsko izolacijski materijal sa izvanrednom kombinacijom svojstava. Namjenjen je prije svega upotrebi na mjestima, gdje klasični toplinski izolacijski materijali ne odgovaraju. Upotreba ekstrudiranog polistirena riješila je problem izoliranja u vlažnoj okolini, čak i u vodi.

LJEPILO ROFIX IA622

Mineralni u sistemu ispitani mort za lijepljenje (cement). Za EPS fasadne toplinsko – izolacijske ploče.

LJEPILO ROFIX W50

Mineralni, u sistemu ispitani mort za lijepljenje i armiranje (cement) za armaturne slojeve debljine 3 mm. Za EPS fasadne toplinsko – izolacijske ploče.

LJEPILO UNISTAR LIGHT

Mineralni, u sistemu ispitani mort za lijepljenje i armiranje (bijeli cement, EPS) za armaturne slojeve debljine 5 mm. Za EPS, MW, pluto i WF.

LJEPILO CHROMOTERM S

Polimer-cementni mort u prahu za unutarnje i vanjsko lijepljenje stiropornih ploča. Također se koristi kao mort za polaganje toplinsko-izholacijski ploča (armiranje) i kao masa za završnu obradu (gletanje) prije nanošenja dekorativne žbuke ili boje. Prikladan za ručno i strojno nanošenje

ZAVRŠNE DEKORATIVNE ŽBUKE: ROFIX SISI

Vodoodbojne, paropropusne strukturne završne dekorativne žbuke otporne su na vremenske utjecaje (silikonska smola, silikat, organska) za fasade na TIS i podložnim žbukama. SiSi: bijela i u boji. Podlogu prethodno pripremiti s RÖFIX predpremazom PREMIUM.

ZAVRŠNE DEKORATIVNE ŽBUKE: ROFIX PUTZ GRUND UNI

Predpremaz na vodenoj bazi (bez otapala) za pastozne završne žbuke na podložnim žbukama i mortovima za izravnavanje.

ROFIX MOZAIČNA ŽBUKA / KULIR

Otporna žbuka za podnožja i ukrase (organska, obojeni kvarcni pijesak) s Multi kolor efektom za vanjske i unutarnje zidove na podložnim žbukama i masama za izravnavanje. Paleta boja prema RÖFIX Ton karti

FASADEX SILIKATNA ŽBUKA

Gotova strukturna završna žbuka na bazi akrilatne disperzije za zaštitu i dekoraciju vanjskih i unutarnjih zidnih površina i kao završni sloj u toplinsko-izolacijskom sustavu (certificirana je u Fasadex EPS povezanom sustavu za vanjsku toplinsku izolaciju). Vodoodbojna je i paropropropusna, otporna na atmosferilije, elastična i postojana na struganje i udar. Proizvodi se u zrnastoj (Z) i žljebastoj (R) strukturi.

FASADEX AKRILATNA ŽBUKA

Gotova strukturna završna žbuka na bazi akrilatne disperzije za zaštitu i dekoraciju vanjskih i unutarnjih zidnih površina i kao završni sloj u toplinsko-izolacijskom sustavu (certificirana je u Fasadex EPS povezanom sustavu za vanjsku toplinsku izolaciju). Vodoodbojna je i paropropropusna, otporna na atmosferilije, elastična i postojana na struganje i udar. Proizvodi se u zrnastoj (Z) i žljebastoj (R) strukturi.

FASADEX MOZAIČNA ŽBUKA / KULIR

c(sokla), obrube i ukrase na temeljnim žbukama, betonu, vanjskim i unutarnjim zidovima, stupovima, stepeništima, oko prozora, vrata i kamina. Otporan je na atmosferilije, ne bijeli u doticaju s vodom, otporan je na špricanje i pranje i visoko mehanički otporan. Proizvodi se u 20 standardnih mješavina (tonova).

FASADEX GRUND

Univerzalni temeljni grubi premaz za pripremu vanjskih i unutarnjih zidova prije nanošenja svih vrsta Fasadex žbuka. Smanjuje upojnost i ujednačava strukturu podloge, premoštava sitne pukotine, omogućava bolju ljivost, lakše strukturirprionanje i ravnomjernu nijansu završne žbuke.

COKL PROFILI

Aluminijski cokl profil koristi se za podnožje (početak) fasade.Profil je različitih dimenzija što ovisi o odabranoj debljini toplinske

STAKLENA MREŽICA

Visokokvalitetna tekstilno-staklena mrežica, alkalno otporna, za armiranje toplinsko-izolacijskih sistema. Težina: 160 g/m2.

KUTNICI

PVC profil s mrežicom za ojačavanje kuteva i za jednostavno armiranje kuteva.

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM!

Sve na jednom mjestu za vaše građevinske projekte

Kontakt